Szüleim kertjében rengeteg cukkini termett/terem most, így – mivel épp 4 zsenge darabbal szemezek a pulton – kerestem egy könnyen elkészíthető receptet hozzá. Szerencsére nincs ételintoleranciánk, de ha lenne, a tésztára és a sajtra mindenképpen odafigyelnék, hogy milyennel készítsem. A cukkinivel, koktélparadicsommal nagy baj nem lehet, a sonkát pedig lecserélném szalonnára – mert az is van itthon. 😉 Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg penne tészta 15-20 dkg apróra vágott sonka (vagy felkockázott szalonna) 2 ek olívaolaj 1 közepes vöröshagyma 1-2 gerezd fokhagyma 1 közepes cukkini hosszában elvágva és felszeletelve 25 dkg koktélparadicsom félbevágva pirospaprika balzsamecet só bors petrezselyem parmezánsajt Elkészítés:
- Főzd ki és szűrd le a penne tésztát.
- Egy serpenyőben az olívaolajon pirítsd meg a sonkát (szalonnát).
- Szedd ki az olajból a pirított sonkát, a helyére tedd a felaprított vöröshagymát, a fokhagymát és szórj rá pirospaprikát.
- Ha a hagyma megdinsztelődött, add hozzá a cukkinit és a koktélparadicsomot, ízesítsd sóval, borssal ízlés szerint. Ne főzd szét, kicsit maradjanak a zöldségek roppanósak. Ha ez megvan, öntsd hozzá a tésztát, a sonkát, ízlés szerint balzsamecetet és a sajtot.
- Adagold és fogyasszátok egészséggel!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: