DekorZóna

Összefoglaló az első óriásfonal workshop-ról

Tegnap délután egy nagyon jó hangulatú, családias légkörben eltöltött workshop-ot tartottunk. Ez volt a DekorZóna által szervezett első – de semmiképp sem utolsó – foglalkozás. 

Mivel folyamatosan a szokványostól eltérő megoldásokat keresem a dekoratív otthon kialakítása érdekében, így leltem erre a remek alapanyagra és Ágára, az OVERknits tulajdonosára, aki a tegnapi workshop lelke is volt egyben. A fonal szuper, erről olyan sokat tudnék írni, hogy egy külön bejegyzést szánok rá.

A foglalkozás első pár perce az Ága által használt óriásfonal bemutatásáról szólt, majd ezt követően kezdődött a karral kötés.

Dévényi Ága, az óriásfonal-technika tudója

Azt is megtudtuk, nem okozhat problémát, ha a pár óra alatt, amíg pl. egy takaró kötése tart, fel kell függeszteni a kötést; egyszerűen le lehet venni a karról, vagy át lehet fűzni akár egy partvisnyélre, vagy sodrófára. De a teázás akár a kötéssel együtt is működhet… 😀

no stress…

“mutatom, hogy csináld”

Pont úgy történt, ahogy Ága mondta: még annak is sikerült megkötni a maga párnáját, akinek – saját elmondása szerint – semmi kézügyessége nem volt soha.

itt már a célegyenesben

A karral-kötést a kézzel-varrás követte, hiszen a párnahuzat 3 nyitott oldalát valahogy össze kellett “zárni”. 

kézzel-varrás…

Másfél-két óra alatt kényelmes tempóban el tudta készíteni mindenki a saját párnahuzatát, és a legjobb visszajelzés ott helyben meg is történt, az egyik résztvevő teljesen szétbontotta, amit először kötött, és 20 perc alatt teljesen egyedül újrakötötte a párnáját.

a boldog párnatulajdonosokkal 🙂

Most a téglalap forma kötését sajátították el a résztvevők, márciusban a kör alakra fogunk fókuszálni. 🙂

Ha szeretnél résztvenni a következő foglalkozások valamelyikén, ide kattintva tudsz feliratkozni az email értesítőre, hogy mindig időben értesülj a tematikáról és az időpontokról.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!